Košarkaš Warriorsa napustio igru u sedmoj sekundi, izazvao veliku aferu i "uništio" kladionice

Unaprijed dogovoreno

Košarkaš Warriorsa napustio igru u sedmoj sekundi, izazvao veliku aferu i "uništio" kladionice

E. Škorić

Samo sedam sekundi proveo je na parketu košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green protiv Cleveland Cavaliersa.

Bila je ovo utakmica u kojoj se nakon dugo vremena u sastav Warriorsa vratio Klay Thompson, koji sa Stephenom Curryjem već dugi niz godina čini daleko najbolji šuterski tandem u svijetu.

Thompsonov povratak htio je da pozdravi i Green, iako je bio povrijeđen. Njemu su savjetovali da ne igra, ali je napravljen kompromis, tako što je Green počeo meč, ali je napravio faul u sedmoj sekundi, te se odštetao na klupu i više nije nastupio.

No, iako je sve možda bila simpatična gesta, moglo bi da se pretvori u veliku aferu, a razlog tome su kladionice koje su doživjele višemilionske gubitke.

S obzirom da se vodi kao da je nastupio na meču, mnogi koji su odigrali Greena "under" ili "ispod" određene margine poena, skokova ili asistencija, zadovoljno su trljlali ruke. Naravno, postoje i oni koji su možda na tikete stavljali opciju "over" odnosno preko poena, skokova ili asistencija, no svakako situacija koja se analizira.

S obzirom da je to bio dogovor klubova i da se za informaciju znalo i prije same utakmice, jer su je novinari koji prate NBA ligu plasirali na društvene mreže, vjeruje se da su širom svijeta uveliko uplaćivane u online kladionicama opcije sa manje poena, skokova ili asistencija Greena.

Kladionice koje su izgubile novac polažu nadu u to da mogu poništiti odluku ako uspiju dokazati da se radilo o dogovoru koji je poznat igračima, no pitanje je ko će im onda vratiti taj novac?

Top Komentari

Zulfikar
Kladionice sve pozatvarati a oboljele kladionicare kolektivno poslati u neku zabit na odvikavanje uz svakodnevno klesanje kamena.
1 0
Juninho
Kladionice su blokirale tu opciju za klađenje, malo kladioničara je uspjelo na vrijeme odigrati under. Tako da je ovo "prenapumpano"
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi