Drugi izbor drafta u razvojnoj ligi
Thabeet nije opravdao očekivanja

NBA vijesti

Drugi izbor drafta u razvojnoj ligi

Kada su ga Memphis Grizzliesi izabrali kao drugi izbor prve runde drafta, mnogi su o njemu govorili kao o novom Hakeemu Olajuwonu ili Dikembe Mutombu, aludirajući na njegovo afričko porijeklo.

Ipak, Hasheem Thabeet se nije najbolje snašao u dresu Memphisa, pa ga je uprava kluba odlučila poslati u Dakota Wizardse, momčad iz američke razvojne D-League.

Thabeet je najviši izbor drafta koji će provesti vrijeme u razvojnoj ligi, prije njega najveći je bio Martell Webster  koji je kao šesti izbor igrao za Forth Worth Flyerse.

Draft je lutrija, to je već odavno poznato. Memphis je prošlog ljeta mogao birati koga god je htio, ali se odlučio za Thabeeta, koji je trebao biti zamjena za Marca Gasola u prvoj sezoni. Dugo se govorilo kako će Memphis uzeti Tyreke Evansa, ali to nisu učinili. Kakva greška. Trener Grizzliesa Lionel Hollins je najavio kako će zamjena Gasola sada biti Iranac Hamed Haddadi.

Dvadesettrogodišnji Thabeet je ove sezone u prosjeku igrao 10,3 minute po utakmici, a imao je statistiku 2,5 poena i 2,9 skokova. U prelaznom roku se pominjala razmjena u kojoj bi Grizzliesi poslali Thabeeta i O.J. Maya u Golden State u zamjenu za Montu Ellisa, ali od toga nije bilo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.