Drugi na maturi, a Dončić na evropskom tronu

Kakva godina za Slovenca

Drugi na maturi, a Dončić na evropskom tronu

E. Škorić

Luka Dončić je rođen 1999. godine i već sada posjeduje nevjerovatnu kolekciju trofeja.

Umjesto da roditeljima prepričava kako je proveo maturalnu večer i da sprema prijemne ispite, Dončić slavi naslov prvaka Evrope. Dakle, da ponovimo, prvaka Evrope.

On je s Real Madridom sinoć u finalu završnog turnira u Beogradu pobijedio Fenerbahče i stigao do novog trofeja, a kolekcija je već dobro popunjena.

Prethodno je osvojio naslov prvaka Evrope s reprezentacijom Slovenije, bio je član idealne petorke Eurobasketa, MVP je Eurolige, MVP Final Foura, član idealne petorke Eurolige, juniorski prvak Eurolige, dva puta je proglašen "zvijezdom u usponu Eurolige", dva puta je bio šampion Španije i ubrzo će biti i treći put.

Devetnaest godina ima Dončić, a ubrzo će se pojaviti na Draftu i NBA je naredna njegova stanica.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ko zna šta nas sve očekuje u karijeri ovog talentovanog Slovenca, koji bi mogao ispisati nekoliko stranica košarkaške historije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi