"Drumsko razbojništvo": Smith Jr. razočaran nakon takmičenja u zakucavanju
Foto: Screenshot/Youtube

Košarkas Dallasa smatra da je pokraden

"Drumsko razbojništvo": Smith Jr. razočaran nakon takmičenja u zakucavanju

Sinoć je u okviru NBA All Star vikenda održano i takmičenje u zakucavanju, ali finale ovog događaja je proteklo bez možda i najvećeg favorita Dennisa Smitha Juniora.

Smith Junior je ispao već u prvoj rundi nakon što je za svoja dva "preliminarna" zakucavanja dobio ukupnu ocjenu od 89.

U prvom krugu je takmičenje završio i Victor Oladipo, dok su u finale prošli Larry Nance Junior i Donovan MItchell.

Mora se priznati da ni Nance ni Donovan nisu sinoć pokazali ništa spektakularno, dok je košarkaš Utah Jazza pobjedu potvrdio, u najboljem slučaju, solidnom imitacijom Vincea Cartera.

Ipak, Nanceu i Mitchellu su sudije bile nakolonjene, za razliku od Smitha, koji je za prvo, sasvim solidno zakucavanje, dobio ocjenu 39. Podsjećanja radi za slično zakucavanje 2016. godine Aaron Gordon je dobio 47 bodova.

Da stvari budu još čudnije Oladipo nije uopšte uspio izvesi prvo zakucavanje, ali je njegov pokušaj nagrađen sa 31 bodom, dok je, kako je navedeno, Smithovovo uspješno zakucavanje "nagrađeno" sa 39 bodova.

Smithovo drugo zakucavanje je vjerovatno bilo i najzanimljivije i najkoplikovanije koje je sinoć viđeno, a iako je za taj potez nagrađen sa pet desetki, nije bilo "povratka" od loše ocjene za prvo zakucavanje.

Čini se da je i sam Smith Junior bio razočaran sudijskim kriterijem, pa je na Instagramu jedan video svog zakucavanja prokomentarisao riječima: "Drumkso razbojništvo".

Osim toga Smith je i na Twitteru izrazio svoje čuđenje odlukom da se Oladipovo neuspješno zakucavanje ocjeni sa 31 bodom, a njegovo sa 39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti