NBA zvijezde nagovorile sjajnog šutera da se prijavi za draft
Foto: EPA

Donovan Mitchell nije želio u NBA

NBA zvijezde nagovorile sjajnog šutera da se prijavi za draft

M. Šljivak

NBA liga san je svakog košarkaša. Ipak, samo oni najuporniji i najkvalitetniji na kraju završe u najjačoj ligi svijeta, a dobar dio njih postanu prave zvijezde.

Ove sezone u dresu Utah Jazza briljira 21-godišnji šutera Donovan Mitchell. Na prosjeku je od 18 poena i predvodnik je tima iz Salt Lake Cityja.

Mitchell nije ni sanjao da će biti u NBA ligi ove sezone. Nije planirao da se prijavi za NBA draft i želio je odigrati još jednu sezonu na univerzitetu Louisville.

Iz svog džepa je odlučio platiti predsezonske kampove. Želio je da se za njega čuje i da se potom vrati na koledž.

Međutim, to mu nisu dozvolile NBA zvijezde Chris Paul i Paul George. Oni su bili impresionirani onim što Mitchell može i nagovorili su ga da zadrži ime na draftu.

Na kraju mu se isplatilo. Utah ga je odabrala 13. pikom, a odmah je postao jedan od glavnih igrača tima i na kraju se sav rizik isplatio.

Mitchell igra zaista sjajno i biće jedan od glavnih kandidata za najboljeg igrača prve godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti