Duel bivših prvaka Evrope
Predvodi "studente: Goran Ikonic

Cibona u 11. kolu NLB lige dočekuje Bosnu

Duel bivših prvaka Evrope

Zagrebačka dvorana “Dražen Petrović” u nedjelju od 18 sati biće poprište duela dva bivša prvaka Evrope, domaće Cibone i sarajevske Bosne ASA BHT.

Riječ je o susretu 11. kola NLB lige u kojem su “vukovi” favoriti, no sigurno je da “studenti” nakon tri uzastopne pobjede imaju šansu da iznenade.
Domaćin će biti oslabljen neigranjem kažnjenog Marshalla, dok će Bosni itekako nedostajati Ivan Ivanović, pouzdani krilni centar, koji ima problema sa povredom koljena.

”Mnogo toga će zavisiti od pristupa igre Zagrepčana. Ukoliko nas olako shvate možda budemo imali šansu. U protivnom, teško da se možemo nadati iznenađenju. Igranje u Euroligi nosi danak. Umor je prisutan, no domaćin ima dugu klupu i širinu koja mu garantuje da može izdržati naporan ritam igranja. Mislim da se moramo bazirati na našu igru i da je potrebno predstaviti se u najboljem izdanju”, kaže Muhamed Pašalić, Bosnin organizator igre i nastavlja:

”Moramo biti maksimalno koncentrisani, angažovani i borbeni svih 40 minuta. Ukoliko sa takvom igrom budemo uspjevali držati diobar ritam i pozitivan rezultat onda ni iznenađenje nije nemoguće, iako, ponavljam, domaćin je veliki favorit za bodove.”

Osim Ivanovića svi ostali igrači Bosne spremni su za duel, a lakšu ozljedu u hodu je sanirao Nikola Vučurović koji je početkom sedmice propustio nekoliko treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.