Durant donio pobjedu Oklahomi nad Memphisom

Dramatična završnica

Durant donio pobjedu Oklahomi nad Memphisom

Midhat Šljivak

Košarkaši Oklahome savladali su večeras na u svojoj Chesapeake Energy Areni ekipu Memphisa rezultatom 93:91, te su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Prva četvrtina nije donijela efikasnu košarku. Oba tima su ubacila svega 30 poena, a Memphis je ovaj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 16:14. Imali su Grizzliesi i po sedam poena prednosti u drugoj četvrtini, ali so dopustili Oklahomi da preokrene rezultat i na odmor ode sa poenom prednosti 47:46.

Memphis je u trećoj četvrtini odigrao zaista sjajno. Vodili su u jednom trenuku i 12 poena razlike, a u završnih 12 minuta su ušli sa devet poena prednosti 73:64. Ipak, Oklahoma se vratila u posljednjoj četvrtini. Kevin Durant i Kevin Martin su proradili, te na tri minute do kraja dolaze do izjednačenja 84:84.

U veoma neizvjesnoj završnici Fisher krade loptu Conleyu, a Durant na 11 sekundi do kraja pogađa za prednost Oklahome 91:90. Reggie Jackson je pogodio dva bacanja do kraja, te je Oklahoma stigla do pobjede.

Kevin Durant je sa 35 poena i 15 skokova predvodio Oklahomu, a Kevin Martin je dodao 25. Kod Memphisa Marc Gasol je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.