Durant: LeBron je jedini koji mi može parirati
Foto: EPA

Novi MVP velikog finala NBA lige

Durant: LeBron je jedini koji mi može parirati

Golden State Warriorsi su u svojoj Oracle Areni savladali Cleveland Cavalierse u petoj utakmici NBA finala rezultatom 129:120 i na taj način osigurali titulu prvaka NBA lige.

Warriorse je kao i u svim utakmicama finalne serije predvodio sjajni Kevin Durant, a on je odmah nakon utakmice proglašen i najkorisnijim igračem ovosezonskog NBA finala.

Durant se nakon još jednog sjajnog izdanja obratio publici u Oracle Areni, ali i širokom auditorijumu koji je utakmicu pratio putem malih ekrana.

"Nisam mogao spavati dva dana. Bio sam nervozan. Samo sam htio sve ostaviti na parketu. Radio sam. Samo sam morao vjerovati u ovo", izjavio je Durant, te nastavio: 

"Bili smo odlični večeras, ali morate 'skinuti kapu' Clevelandu. LeBron i Kyrie, nikada nisam vidio ništa poput njih dvojice. Ipak smo istrajali i fantastično je ovo uraditi u našoj dvorani."

Košarkaš Warriorsa je odgovorio i na pitanje o LeBronu Jamesu, tačnije kako je bilo igrati protiv LeBrona nakon finala 2012. godine kada je u dresu Oklahome izgubio od, tada, LeBronovog Miamija.

"On je jedina osoba na koju sam se ugledao od 2012. godine. Samo sam njega gledao...On je jedini koji mi može parirati i znao sam da će biti velika borba. Pokušavao sam ga izazvati", prokomentarisao je Durant, te dodao:

"On je zabilježio triple-double prosjek. Ne možete zaustaviti tog čovjeka, ali smo se borili. Pokušat ćemo ovo ponoviti, ali sada ću slaviti čitavu noć."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi