Durant: Veliko poštovanje prema Nowitzkom

Zvijezda Oklahome o legendarnom Nijemcu

Durant: Veliko poštovanje prema Nowitzkom

Dirk Nowitzki i u poznim košarkaškim godinama nastavlja sa odličnim partijama u dresu Dallasa. 37-godišnji Nijemac ove sezone bilježi 18.3 poena po utakmici i najzaslužniji je za plasman svoje ekipe u play-off.

Nowitzki tokom regularnog dijela prvenstva nije uzimao dosta šuteva po utakmici, ali je i dalje velika prijetnja za protivničke igrače. Sa tim se slažu i košarkaši Oklahome, Nick Collison i Kevin Durant, koji će u okviru četvrtfinala Zapada imati priliku da se susretnu sa legendarnim Nijemcem.

"Dirk stavlja timove u nezgodnu situaciju jer ga je veoma teško čuvati. I pored svojih 37 godina, on je i dalje fantastičan. Jako ga poštujem i kao igrača i kao čovjeka", rekao je Collison.

Sličnog mišljenja bila je i zvijezda Oklahome.

"Nowitzki je jedan od mojih omiljenih igrača. Iza sebe ima dugu i bogatu karijeru i prosto je zadivljujuće kako i dalje igra. Radujem se što ću ponovo biti na terenu sa njim, mislim da će biti zabavno", izjavio je Durant.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi