Nowitzki: Bolji je nego što sam ja bio u tim godinama

Dirk hvali Porzingisa

Nowitzki: Bolji je nego što sam ja bio u tim godinama

E. Škorić

Latvijski rookie Kristaps Porzingis postao je jedan od omiljenih igrača u New Yorku.

Porzingis je prvi put igrao protiv Dirka Nowitzkog, a u jučerašnjem okršaju Knicksa i Mavericksa ubacio je čak 28 poena. 

Iako je Carmelo Anthony veliki potrošač lopti, prva zvijezda Knicksa, mladi Latvijac polako preuzima ulogu lidera iako mu je tek 20 godina. Njega su navijači Knicksa ismijavali nakon Drafta, a sada imaju potpuno drugačije mišljenje.

Hvalio ga je i legendarni Nowitzki, koji je istina jučer bio čuvan od starne nižih igrača kao što je Calderon.

"Svaki visoki Evropljanin koji dođe u NBA i koji ima dobar šut, počinje se porediti sa mnom, ali on izgleda zaista dostojan toga. Mislim, ima tek 20 godina. Ima puno prostora za napredak. Bolji je nego što sam ja bio sa 20 godina", rekao je Nowitzki.

Njegove riječi dovoljno govore o kakvom se igraču radi i šta su Knciksi 'ugrabili' na Draftu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.