Dva poena Biberovića u porazu Fenerbahčea
Foto: EPA

Brose Bamberg bolji od turskog velikana

Dva poena Biberovića u porazu Fenerbahčea

Aktuelni osvajač Eurolige je odmjerio snage s Brose Bambergom u okviru pripremnog turnira Zadar Basketball 2017. Turski klub je, nakon dva produžetka, poražen rezultatom 90:89.

Fenerbahče je nešto bolje otvorio susret, te je prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 22:17. U drugom periodu, dosta neefikasnom, nešto bolju igru je prikazala ekipa Brose Bamberga, ali se, svejedno, na odmor otišlo prednošću Fenerbahčea od 2 poena.

Fener bolje otvara i drugo poluvrijeme, ali se, ipak, do kraja mogla gledati dosta neizvjesna utakmica. Turski klub je u finiš utakmice ušao sa 2 poena prednosti, ali je Bryce Taylor 1.7 sekundi prije kraja pogodio za 69:69 i produžetke.

U produžecima se, ponovo, gledala neizvjesna borba, a Bamberg je bio uspješniji u triler završnici i na kraju slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Pristojnu minutažu u ekipi Fenera je dobio i kadetski reprezentativac BiH Tarik Biberović. Mladi Biberović je za skoro 14 minuta na parketu uspio ubaciti 2 poena.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Taylor Bryce sa 16 poena, dok je Maodo Lo ubacio 15. Kada je u pitanju Fener, najraspoloženiji su bili Jason Thompson sa 19, te Wanamaker i Datome sa po 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi