Dva produžetka u Atlanti, Bucksi lagan plijen za Nuggetse

Tri meča u NBA ligi

Dva produžetka u Atlanti, Bucksi lagan plijen za Nuggetse

A. Čaušević

Tokom noći s ponedjeljka na utorak na NBA parketima su odigrana tri meča.

Najuzbudljivije je bilo u Atlanta gdje su domaći Hawksi poslije dva produžetka savladali Charlotte Hornetse. Konačan rezultat je bio 143:138.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Trae Young sa 31 poenom i 16 skokova. Young je mogao riješiti sve u regularnom dijelu, ali je u posljednjoj sekundi umjesto dva pogodio samo jedno slobodno bacanje. Hornetsima nije bila dovoljna ni sjajna partija Terrya Roziera sa 40 poena.

Ekipa s najboljim omjerom lige je postala lagan plijen u Denveru zbog odluka trenera Mikea Budenholzera da odmara najbolje igrače.

Za Milwaukee Buckse nisu nastupile najveće zvijezde poput Giannisa Antetokounmpa, Erica Bledsoea, Brooka Lopeza, Khrisa Middletona, Georgea Hilla, Marvina Williamsa, Donte De Vincenza pa su domaći Nuggetsi upisali lagan trijumf rezultatom 109:95.

Jamal Murray sa 21 te Paul Milsap sa 20 poena su vodili domaće do pobjede. Nikola Jokić je meč završio sa 10 poena. U redovima Bucksa izdvojio se učinak veterana Kylea Korvera od 23 poena.

U trećem susretu Toronto Raptorsi su u gostima pobijedili Utah Jazza 92:101 uz još jednu izvrsnu partiju Pascala Siakama od 27 poena i 13 skokova. Senegalac je dodao i osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi