Dvojica bh. košarkaša prijavljena za NBA draft

BiH ima predstavnike

Dvojica bh. košarkaša prijavljena za NBA draft

M. Šljivak

Dvojica košarkaša iz Bosne i Hercegovine prijavljena su za ovogodišnji NBA draft.

NBA liga objavila je listu od 205 kandidata koji su poslali prijave, a među njima su i dvojica košarkaša iz BiH, Luka Garza i Njegoš Sikiraš.

Garza iza sebe ima fenomenalnu sezonu na univerzitetu Iowa. Bio je glavni igrač tima i NCAA sezonu je završio s prosjekom od 23.9 poena i 9.8 skokova.

Pored Garze na draftu je i Njegoš Sikiraš. On je ove sezone bio na posudbi iz Fuenlabrade u niželigašu Marinu gdje je prosječno ubacivao šest pena po meču.

Vidjet ćemo da li će obojica bh. igrača ostati na draftu, a odustati imaju pravo 10 dana prije početka.

NBA draft je zakazan za 25. juni, ali pretpostavlja se da će biti odgođen za neki kasniji datum.

Top Komentari

user1583752673
Garza ima dobrih sansi Sikiras tesko
2 0
ek76
Garza u prvi 10 bi trebao biti a Sikiras nije dovoljno poznat NBA timovima, mada bi volio da ga neko uzme... nije ni kuzmic nista bolji od njega bio pa je ipak malo zaigrao u NBA.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi