Howard je nakon 18 sezona napustio NBA i našao novi tim: "Jedva čekam da probam hranu..."

Igraće na Tajvanu

Howard je nakon 18 sezona napustio NBA i našao novi tim: "Jedva čekam da probam hranu..."

Edmir Škorić

Osmerostruki učesnik NBA All-Star utakmica, Dwight Howard, otišao je na Tajvan kako bi igrao za tamošnjeg prvoligaša Taoyuan Leopardse.

"Jedva čekam vidjeti navijače, pojesti hranu i provesti se najbolje ikad... i donijeti titulu", rekao je 36-godišnji centar u objavi na društvenim mrežama.

Uz bejzbol, košarka je najpopularniji sport u Tajvanu, a srednjoškolska prvenstva za djevojčice i dječake prenose se diljem otoka.

Howard je sada definitivno napustio NBA ligu. Nije imao ponuda tokom ljetnog prijelaznog perioda, pa je ostao slobodan, te je odlučio da ode u Aziju kako bi nastavio svoju profesionalnu karijeru u 36. godini.

On se 2021. godine po drugi put vratio u Lakerse, ali mu u Los Angelesu nisu željeli produžiti ugovor.

  
Veteran je osjetio da je doživio veliku nepravdu i nepoštovanje od stane kluba iz Los Angelesa

Tokom bogate karijer u NBA ligi igrao je za Houston Rocketse, Charlotte Hornetse, Atlanta Hawkse, Washington Wizardse, te spomenute Lakerse i Orland Magic, gdje je i pružao najblistavije partije.

Howard je ukupno u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu igrao 18 sezona. Imao je prosjek od 6,2 poena i 5,9 skokova u svojoj posljednjoj sezoni u Los Angelesu u kojoj Lakersi nisu uspjeli ući u doigravanje.

Centar rođen u Atlanti je samo jedan od velikih igrača kojima je istekao ugovor početkom ove sezone i koji su postali slobodni. Tu su još Carmelo Anthony, DeMarcus Cousins ili Rajon Rondo. 

Top Komentari

King_Kenny
...kako je on ono jedno vrijeme rasturao igrajuci u Orlandu,do finala dogurali,opasna ekipa bila sa Hidom Turkogluom,Rashardom Lewisom itd...i onda ga prelazak u Lakerse totalno upropastio...
4 2
Bernadetta
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi