Dwight Howard: Začepit ću ljudima usta
Foto: EPA

Iskusni centar nakon dolaska u Charlotte

Dwight Howard: Začepit ću ljudima usta

Dwight Howard je nakon samo jedne godine napustio Atlanta Hawkse, te će naredne sezone igrati u dresu Charlotte Hornetsa, a iskusni centar je odlučio uputiti poruku svim svojim kritičarima.

Howarda je 2004. godine draftovao Orlando, ali ovaj sjajni centar, uprkos nevjerovatnim fizičkim predispozicijama, nikada nije ispunio svoj puni potencijal. Mediji koji su predviđali da bi mogao postati najdominantniji centar u NBA ligi su mu ubrzo "okrenuli leđa" i počeli s kritikama na račun njegove igre.

Ipak, Howard se sada nada da će u Hornetsima konačno dobiti šansu koju je čekao i pokazati svima o kakvom se igraču radi. On će u Charlotteu igrati pod trenerskom palicom Stevea Clifforda, čovjeka koji je bio pomoćni trener u Orlandu kada je Howard bio draftovan od strane ove ekipe.

"Cliff će me gurati do krajnjih granica, ali on nikada neće biti jedan od onih ljudi koji će mi slomiti duh...On zaista vjeruje u mene. Nakon svega što se desilo tokom zadnjih godina, ovo će biti sjajna prilika da se dokažem sebi da tačno znam ko sam - da začepim ljudima usta", izjavio je Howard za ESPN.

Dwight Howard je tokom prošle sezone, u dresu Hawksa, u prosjeku bilježio 13.5 poena i 12.7 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi