Hornetsi jedinstveni: Predstavili nove dresove
Foto: EPA

Charlotte Hornetsi jedini tim u Air Jordan dresovima

Hornetsi jedinstveni: Predstavili nove dresove

Od naredne sezone NBA ekipe više neće nastupati u dresovima proizvođača sportske opreme Adidasa, umjesto toga dresove za NBA timove će proizvoditi Nike.

Ipak, jedna ekipa će biti specifična po ovom pitanju. Naime, Charlotte Hornetsi će biti jedini tim koji će naredne sezone nastupati u Air Jordan dresovima. Istina, Air Jordan je marka sportske opreme koju proizvodi Nike, ali, Hornetsi će se, svejedno, razlikovati od svih ostalih ekipa.

Ovo, ipak, ne čudi, s obzirom da je legendarni Michael Jordan, zaštitno lice i jedan od vlasnika Air Jordan marke, također i većinski vlasnih Charlotte Hornetsa.

Charlotte Hornetsi će tako postati prva američka profesionalna ekipa koja će nositi Air Jordan dresove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi