Džanan Musa i društvo u velikom finalu razvojne G lige!

Postali prvaci Istočne konferencije

Džanan Musa i društvo u velikom finalu razvojne G lige!

Bh. košarkaš Džanan Musa sa Long Island Netsima plasirao se u veliko finale razvojne G lige!

U noći sa utorka na srijedu Musa i društvo su nakon produžetaka slavili nad Lakeland Magicom sa 108:106, čime su ujedno postali prvaci Istočne konferencije, a naredni izazov bit će veliko finale.

Finale Istoka je ponudilo uzbudljiv i neizvjestan meč koji je otišao i u produžetak, a na kraju je kao pobjednik izašao Long Island Nets, ponajviše zahvaljujući Theu Pinsonu koji je sa zvukom sirene pogodio trojku.

I ovoga puta je naš Džanan Musa bio među najboljim igračima u redovima svoje momčadi. Za 40 minuta provedenih na parketu je postigao 17 poena i pritom upisao po jednu asistenciju i blokadu, a efikasniji od njega bili su Thomas Wimbush sa 28, te Theo Pinson sa 18 poena.

Na drugoj strani bolji od ostalih je bio Gabe York sa 24 poena.

Musa i društvo u finalu razbojne G lige će igrati protivnik Rio Grande Valley Vipersa, inače prvaka Zapadne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi