Džanan Musa se vraća u Evropu?
Foto - EPA

Neće ga biti na draftu za G ligu

Džanan Musa se vraća u Evropu? · Saznajemo

Midhat Šljivak

Džanan Musa neće izaći na draft G lige koji se održava večeras.

Kako saznaje SportSport.ba, agenti koji se brinu o karijeri bh. košarkaša i sam Džanan su se u zadnji čas predomislili oko ostanka u SAD-u i igranja G lige i odlučili su da je najbolje rješenje za Musu povratak u Evropu.

Cilj Muse je potpis za neki od timova iz Eurolige. Na tome će se raditi u narednom periodu i vrlo brzo bismo Džanana trebali gledati na Starom kontinentu.

Musa je u NBA ligu stigao 2018. godine. Izabran je kao 29. pik drafta od strane Brooklyn Netsa za koje je i igrao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Nastupio je u ukupno 45 utakmica za dvije sezone. Prosječno je bilježio nešto više od četiri poena po meču, a dobar dio vremena je proveo u Long Island Netsima.

Krajem prošle godine trejdovan je u Detroit Pistonse, ali se ovaj tim odlučio da ga otpusti neposredno pred start nove sezone.

Top Komentari

PeppermintSA
Vraćaj se u Evropu ako želiš spasiti karijeru. U posljednje dvije i po godine odigrao je 14 minuta košarke. U njegovim godinama, kada se košarkaš još uvijek razvija, to je katastrofalno. Sam će sebe ugasiti.
21 0
Darkwood
Dečko ovo je za tvoje dobro, imas talenat i nastavi marljivo raditi. Samo bez neke forsirane glume, jer ti je to slaba tacka. Ti i nas teniski prvak damir ste ponekad ko izglublji u svom svijetu.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi