Musa uspješno prošao ljekarske preglede
FOTO: Anadolu Efes

Novi izazovi ga očekuju u Turskoj

Musa uspješno prošao ljekarske preglede

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Džanan Musa je jutros uspješno prošao ljekarske preglede u Turskoj, odnosno nisu zabilježeni nikakvi negativni pokazatelji.

Musa se u Evropu vraća iz NBA lige, a potpisao je ugovor na dvije i pol godine sa Anadolu Efesom.

Odabrao je broj 13 u novom klubu, te vjeruje da će ovaj transfer biti pravi potez za njega. Ipak, morat će se dokazati kako bi dobio pravu priliku, što je jasno podcrtao i trener Ergin Ataman.

“Ne može odmah biti od koristi i odmah igrati već ga vidim kao zalog za budućnost. Veoma je važno vidjeti da li je bio disciplinovan tokom vremena kada nije imao klub. Vidjet ćemo u kakvom će fizičkom stanju doći“, kazao je Ataman.

Naveo je da nije lako doći u ekipu kao što je Efes i odmah igrati.

“Musa mora biti jak mentalno i pokazati da zaslužuje ovaj dres. Treba za to vremena“, dodao je on.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Podsjetimo, Musa je prije Efesa dvije godine igrao u Brooklyn Netsima, Long Island Netsima, te Cedeviti.

Yeni transferimiz Dzanan Musa, partnerimiz Anadolu Sağlık Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçti!...

Posted by Anadolu Efes Spor Kulübü on Monday, January 18, 2021

Top Komentari

DolinaHeroja
Rječi trenera ovog Turskog kluba možda i najbolje objašnjavaju zašto se naš Musa još nažalost nije uspijo etablirat u NBA! Očigledno po stručnim mišljenjima o ovom slučaju stiče se dojam da Musa ipak nije još sve potrebne segmente razvijo i prošo, dabi u podpunosti mogo konkurisat na NBA parketu....što neznači da će sad ovde "harat" evropom,(nažalost), jer se ovde kao ne igra uporediva košarka kao tamo. Daleko od omalovažavanja ili pljuvanja ovog madog i talentovanog momka, kritika je jedno i normalna je,to je prifatljivo, ali se nebi složijo sa tim da zbog ove "krize" zaslužuje uvrede i vrijeđanje od pojedinaca. To je nečastno...jer Musa ipak svim srcem igra i voli našu lijepu Bosnu i Hercegovinu. Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi