Efes bolji od Galatasaraya
Foto: Anadolu Efes

Euroliga, 16. kolo

Efes bolji od Galatasaraya

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su na svom terenu Galatasaray rezultatom 84:73 (22:18, 20:18, 24:23, 18:14), na otvaranju 16. kola Eurolige.

Efes je večeras upisao osmu ovosezonsku pobjedu te se smjestio na osmu poziciju, dok je Galata zabilježila 12. poraz i trenutno je posljednjeplasiran tim elitnog takmičenja.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Bryant Dunston sa 17 koševa. Pratili su ga Derrick Brown sa 13 i Jayson Granger sa 12 pogodaka.

Sinan Gular sa 20 poena predvodio je goste, a pored njega istakli su se Vladimir Micov sa 17 koševa i Alex Tyus sa double-double učinkom (16 poena, 10 skokova).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Večeras još igraju Bamberg - Barcelona, Maccabi - Darussafaka te Baskonia - Unics.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi