Efes izjednačio
Bošini izabranici propustili priliku da potvrde naslov

Četvrta utakmica playoffa u Turskoj

Efes izjednačio

Bogdan Tanjević, Damir Mršić i Emir Preldžić, odnosno njihov Fenerbahce Ulker nisu uspjeli izboriti treću pobjedu u finalnoj seriji playoffa, i povesti sa 3:1.

Efes Pilsen je bolje otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine gosti su vodili sa 12 poena razlike (24:12). Ipak, u naredne dvije četvrtine Fener je dominirao i uspio je zaostatk spustiti na četiri poena. No, nisu imali snage za konačni preokret, jer je Efes uspio održati rezultatsku prednost i na kraju su slavili pobjedu sa devet poena razlike.

U redovima Fenerbahcea najefikasniji je bio Omer Asik sa 14 poena, dok je kod Efesa sa 20 poena najučinkovitiji bio Preston Humpert. Nekadašnji reprezentativac naše države Damir Mršić postigao je 10 poena, dok se Emir Preldžić nije uspio upisati u listu strijelaca.

Serija koja će odlučiti o prvaku Turske nastavlja se tokom vikenda. 

Fenerbahce Ulker - Efes Pilsen 68:77 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti