Efes ostao u igri
Mršić je postigao 11 poena

Fenerbahče Ulker izgubio

Efes ostao u igri

Fenerbahče Ulker nije uspio da ostvari i treću pobjedu u finalu play-offa Turske protiv Efes Pilsena.

Čini se kao da su izabranici našeg Bogdana Tanjevića nakon dvije pobjede u gostima pomislili kako će treći trijumf doći po nekom logičnom slijedu događaja.

No, Efes je znao kazniti opuštanje i sa 98:91 nakon produžetka (75:75 u prvih 40 minuta) smanjio je u rezultat u seriji na 1:2, te se vratio u igru za naslov prvaka (igra se do četiri pobjede).

Fener je na poluvremenu imao devet poena prednost (37:28), ali je u nastavku dopustio gostima da uhvate priključak i izbore produžetak.

Prva imena u pobjedničkom timu i nerješiva enigma za odbranu «kanarinaca» bili su Preston Shumpert sa 28 i Bootsy Thornton koji je postigao 27 poena, te imao i 9 skokova.

Bolji od ostalih u Feneru bio je Turdžan (22 p, 9 sk.). Damir  Mršić imao je učinak od 11 poena, a Emir Preldžić ubacio je 4. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.