Efes razbio Fener

Finale prvenstva Turske

Efes razbio Fener

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su Fenerbahče s uvjerljivih 91:70, te su finalnu seriju turskog prvenstva izjednačili na 1:1.

Odigrao je Fener odlično prvih 10 minuta. Imali su nakon prve dionice šest poena prednosti (29:23), ali je ostatak meča u potpunosti pripao Efesu.

Uspjeli su domaći košarkaši da preokrenu rezultat do poluvremena. Na odmor su otišli s poenom prednosti (47:46), da bi u nastavku potpuno razbili velikog rivala.

Dominirao je Efes u svim segmentima igre. Prednost se povećavala iz napada u napad, da bi na kraju prednost domaćeg tima narasla na 21 poen.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Thomas Huertel i Jayson Granger su predvodili Efes sa po 17 poena, Cedi Osman je dodao 16, dok su na drugoj strani Pero Antić i Ekpe Udoh ubacili po 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi