Efes se držao većim dijelom susreta, a onda doživio debakl

CSKA razbila Efes u posljednjoj četvrtini

Efes se držao većim dijelom susreta, a onda doživio debakl

Večeras je CSKA iz Moskve u okviru prvog kola TOP 16 faze Eurolige na svom parketu dočekao Anadolu Efes, a Moskovljani su slavili, 90:71.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš. Moskovljani su prvu četvrtinu uspjeli riješiti u svoju korist rezultatom, 25:24. U nastavku mnogo bolja igra domaćina, koji je u jednom trenutku imao i osam poena prednosti. Gosti su međutim bolje odigrali samu završnicu prvog poluvremena, pa se na odmor otišlo sa rezultatom, 42:42. 

 

Efes je bolje otvorio nastavak susreta pa je ekipa iz Istanbula došla do tri poena viška. Domaćin je uspio preokrenuti i u posljednju četvrtinu ući sa pet poena prednosti. U prve tri minute odlučujuće četvrtine CSKA je napravio seriju 10:0 i došla do vodstva, 73:58. Moskovljani su do kraja zadržali prednost i slavili 90:71.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Sonny Weems i Nenad Krstić sa po 22 poena. Kod gostiju 24 poena postigao je Jordan Farmar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.