Efes slavio u Atini, pobjeda CSKA

10. kolo grupne faze Eurolige

Efes slavio u Atini, pobjeda CSKA

Endin Čaušević

Košarkaši Anadolu Efesa ostvarili su gostujuću pobjedu protiv Olympiacosa (81:68) u okviru posljednjeg kola grupne faze Eurolige.

Efes je iznenađujuće slavio kao gost u Atini protiv ekipe koja je završila na prvoj poziciji u grupi B. Ovo je Olypiacosu bio prvi poraz u ovoj sezonu Eurolige.

Goste su do trijumfa u Grčkoj vodili Dario Šarić i Thomas Heurtel sa po 13 poena, dok je deset dodao Derrick Brown. U domaćoj ekipi najefikasniji bio je Daniel Hackett sa 19 ubačenih poena.

Olympiacos je završio prvi u grupi, dok je Efesu pripalo treće mjesto. Put u TOP 16 Eurolige ostvarili su još Laboral Kutxa i Cedevita.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je kao gost savladao ekipu Unicaje sa 88:76, dok je Olimpia u Milanu poražena od Limogesa sa 77:69. Ranije danas Lokomotiv je na domaćem parketu bio bolji od Barcelone (78:74), a Zvezda je savladala Bayern (85:76).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.