Efes u derbiju bolji od Galatasaraya

TBL liga

Efes u derbiju bolji od Galatasaraya

Midhat Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su večeras kao gosti u 16. kolu TBL lige velikog rivala Galatasaray rezultatom 78:67.

Prvi period je donio mnogo bolju igru Efesa. Galatasaray nije imao odgovor na igru svog rivala u ovom dijelu meča, a nakon prve četvrtine Efes je imao devet poena prednosti 27:18.

Pokušavala je Galata da uvede susret u egal, ali im to Efes nije dopuštao, Dobila je Galata drugu četvrtinu 17:15, ali je na poluvrijeme otišla s minusom od sedam poena 42:35. 

Efes je prednost dodatno podigao u trećoj četvrtini. Stvorili su dvocifrenu razliku, a a nakon 30 minuta igre imali su 12 poena prednosti 59:47.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

U posljednjih 10 minuta Efes je bez većih problema sačuvao prednost, te su došli do pobjede do koje ih je vodio Jamon Lucas sa 17 poena i šest asistencija. Kerem Gonlum je dodao 11 poena i 11 skokova, dok je Zoran Erceg kod Galate ubacio 22 poena uz 10 skokova, a Pops Mensah-Bonsu je imao 14 poena i 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.