Efes u neizvjesnoj završnici slomio Armani
Foto: EPA

Euroliga, 10. kolo

Efes u neizvjesnoj završnici slomio Armani

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su večeras u Istanbulu Armani Milano 73:68 u susretu 10. kola Eurolige.

Efes je bolje otvorio meč. Nakon prve dionice imalu su sedam poena prednosti (23:16) i činilo se kako utakmica ide u pravcu u kojem su domaći htjeli.

Imao je domaći tim prednost i tokom kompletne druge dionice. Ipak, Armani je konstantno bio jako blizu, a nakon neefikasne druge četvrtine uspjeli su da smanje zaostatak na samo minus tri, 33:30.

Efes je vodio do sredine igre u trećem periodu. Potom je uslijedila serija gostiju od 12:2, te su stvorili šest poena prednosti, 42:48. Međutim, domaći košarkaši do kraja treće dionice uspijevaju doći do preokreta i u posljednji period ulaze sa plus dva, 52:50.

Velika borba viđena je u posljednjoj dionici. Oba tima imala su period igre u kojima su imali prednost, a u posljednji minut se ušlo neriješenim rezultatom, 67:67.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ključne poene postiže Vladimir Štimac na 37 sekundi do kraja za 70:68, Armani potom gubi loptu, a pobjedu ovjerava trojkom Zoran Dragić za konačnih 73:68.

Štimac je sa 19 poena i 10 skokova vodio domaće do pobjede, Errick McCollum je dodao 15, dok su kod gostiju Micov i Theodeore ubacili po 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi