Elmedin Kikanović nezaustavljiv za Gravelines
Bosanskohercegovački košarkaš je i ove sezone glavna uzdanica francuskog viceprvaka, a na prosjeku je od 14.1 poena i pet skokova po meču

Ubacio 22 poena za 23 minute

Elmedin Kikanović nezaustavljiv za Gravelines

M. Šljivak

Monaco je u 18. kolu prvenstva Francuske savladao na svom parketu Gravelines sa uvjerljivih 94:74.

Do devete pobjede u sezoni Kneževi su došli na krilima fantastičnog bh. centra Elmedina Kikanovića, koji je večeras odigrao sjajan meč.

Za samo 23 minute na parketu bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine je ubacio 22 poena (9/12) i bio je najefikasniji pojedinac utakmice.

Paul Lacombe je dodao 16, a Gerald Robinson 14 koševa kod Monaca, dok je na drugoj strani Anthony Kendall ubacio 21 poen.

Da li je ovo najava bolje igre Monaca vidjet ćemo u narednom periodu, a od viceprvaka se itakako mngoo više očekivalo.

Srećom, četvrta pozicija u prvenstvu im bježi samo jednu pobjedu, a prvenstvo Francuske nikada nije bilo ovako izjednačeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi