Kikanovićev Monaco savladao Partizan u Beogradu
Kikanović je u Pioniru pružio solidnu partiju u trijumfu svog Monaca protiv Partizana. Foto:meridian.rs

Vrijedna pobjeda za Monaco

Kikanovićev Monaco savladao Partizan u Beogradu

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u svom Pioniru u trećem kolu TOP 16 faze Eurocupa od Monaca rezultatom 68:72 i tako znatno umanjili šanse za plasman u četvrtfinale ovog natjecanja.

Od samog početka Francuzi su nametnuli svoj ritam i sjajnom obranom zaustavili su košarkaše Partizana koji su bili bezidejni u napadu. Kakvu je obranu igrao Monaco dovoljno govori samo 38 ubačenih poena beogradskog tima uoči početka zadnje četvrtine.

Partizan se probudio tek u posljednjem dijelu igre ali nadoknaditi -16 bilo je nerealno te su domaći košarkaši samo uspjeli ublažiti ovaj poraz. Jarrod Jones sa 16 predvodio je Monaco do ove bitne pobjede, Lacombe je dodao 12, Buckner 11 i Needham 10 poena. Elmedin Kikanović dodao je 9 poena uz 4 skoka.

Partizan je predvodio nekadašnji košarkaš Sparsa Aleksej Nikolić sa 16 poena dok je Jock Landale dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi