Elmedin Kikanović odveo Monaco do nove pobjede
Veoma je izjednačeno prvenstvo u Francuskoj, pa tako Monaco kao 12. tim na tabeli ima samo pobjedu manje od ekipe koja je na četvrom mjestu. Gotovo kompletna liga se bori za doigravanje (Foto: EPA)

Ubacio 16 koševa

Elmedin Kikanović odveo Monaco do nove pobjede

M. Šljivak

Elmedin Kikanović nastavio je sa odličnim igrama u prvenstvu Francuske.

Bh. centar je večeras u 19. kolu francuskog prvenstva odveo Monaco do gostujuće pobjede protiv Nanterrea rezultatom 77:82.

Nanterre je u ovaj meč ušao kao favorit. Bili su bez poraza na svom parketu, ali su večeras Kikanović i ekipa uspjeli da ih pobijede.

Sjajni bh. košarkaš je ponovo bio odlično raspoložen. Bio je najefikasniji pojedinac utakmica sa 16 poena (6/9), a na parketu je proveo gotovo 25 minuta.

Uz njega su se istakli Derek Needham sa 14 koševa, te dvojica Amerikanaca sa prezimenom Jones, koji su ubacili po 13 poena.

Sa druge strane Gamble je kod domaćeg tima ubacio 15 koševa, a Waters i Konate su dodali dva manje.

Monacu je ovo bila 10 pobjeda u 19 utakmica ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi