Elvir Ovčina najbolji skakač 20. kola
Ovčina je upisao 13 skokova

Statistika 20. kola NLB lige

Elvir Ovčina najbolji skakač 20. kola

Adnan Beganović

Bivši košarkaški reprezentativac naše države i član Bosna ASA – BH Telecoma, Elvir Ovčina bio je najbolji skakač 20. kola NLB lige. Titulu MVP-a u 20. kolu podijelili su Rok Stipčević (Zadar) i Eddie Shannon (Split).

Nakon dolaska među "studente" centar naše reprezentacije iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije. U 20. kolu NLB lige, Elvir Ovčina i Todor Gečevski (Zadar) imali su po 13 skokova, te tako podijelili naslov najboljih skakača kola. Naš reprezentativac bio je dominantan pod obručem u susretu sa Crvenom zvezdom i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu našeg prvaka.

Rok Stipčević i Eddie Shanon su za svoje izvedbe u 20. kolu ostvarili valorizaciju od 34 indeksna boda, te tako podijelili titulu MVP-a. Stipčević je u pobjedi Zadra nad Krkom zabio 21 poen, imao sedam skokova, podijelio devet asistencija, te je po tri lopte ukrao i izgubio, a pretrpio je pet faulova i učinio dva prekršaja. Shannon je u pobjedi svog kluba nad Vojvodinom postigao 28 poena, skupio četri skoka, asistirao tri puta, ukrao dvije, jednu izgubio loptu, te napravio jedan faul, a pretrpio tri.

Eddie Shannon je sa 28 poena bio i najbolji strijelac kola, dok je Rok Stipčević sa devet asistencija bio prvi dodavač kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vladimir Dašić (Budućnost), i Jamon Lucas Gordon (Split) sa po pet ukradenih lopti bili su najbolji kradljivci kola.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti