Embiid: Bio sam na korak od odustajanja

Nakon teških povreda i smrti brata

Embiid: Bio sam na korak od odustajanja

M. Šljivak

Košarkaš Philadelphia 76ersa Joel Embiid bio je jako blizu odustajanja od košarke.

Fantastični Kamerunac je imao dvije godine pauze od košarke, te je tek u ovoj sezoni debitovao u najjačoj ligi svijeta, iako je 2014. godine bio treći pik drafta.

Pokazao je sav svoj talenat ove sezone i potpuno je nezaustavljiv za sve. Sve je moglo biti drugačije, jer je zbog teških povreda bio jako blizu da odustane od svega, a zatim mu je i brat poginuo u saobraćajnoj nesreću, što ga je još bacilo u depresiju.

"Bio sam jako blizu napuštanja košarke. Želio sam se vratiti kući i ostaviti sve iza sebe. Međutim, odjednom sam ugledao svjetlo na kraju tunela. Počeo sam žestoko raditi i sada želim samo da se zabavljam", rekao je Embiid.

U prvoj sezoni kamerunski centar briljira. Prosječno ubacuje 20 poena uz osam skokova po meču i već je stekao status velike zvijezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi