Teške povrede zaustavljaju veliku karijeru?

Joel Embiid ponovo na operaciji

Teške povrede zaustavljaju veliku karijeru?

M. Šljivak

Kamerunac Joel Embiid izabran je na NBA draftu 2014. godine kao treći pik od strane Philadelphia 76ersa.

Ipak, jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Državama, još uvijek nije upisao zvanični debi u najjačoj ligi svijeta.

Razlog tome su brojne povrede koje 21-godišnji Kamerunac ima. Kompletnu proteklu sezonu je propustio zbog teške povrede stopala, a iako se očekivalo da će u narednoj sezoni uz Nerlensa Noela i Jahlila Okafora biti dio terceta pod košem, to se neće desiti.

Nažalost, Embiid će ponovo morati na operaciju. Njegovo stopalo se nije dovoljno oporavilo i još jedna hururška intervencija je neophodna. Operativni zahvat je ponovo vrlo komplikovan, te će Kamerunac propustiti vjerovatno i kompletnu narednu sezonu.

"Velika je vjeorvatnoća da Embiid neće igrati ni naredne sezone", istakao je za američke medije jedan od ljudi iz rukovodstva Philadelphije.

Embiid će tako još dugo čekati na profesionalni debi u NBA ligi, a povreda bi mu mogla i ugroziti veliku karijeru u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.