Emotivan odlazak košarkaške legende u penziju: Suze nije mogao zaustaviti
Foto -Screenshot

Ender Arslan se oprostio

Emotivan odlazak košarkaške legende u penziju: Suze nije mogao zaustaviti

M. Šljivak

Turski košarkaš Ender Arslan (38) odigrao je danas posljednju utakmicu u bogatoj karijeri.

Arslanov oproštaj došao je u 38. godini i u dresu ekipe Bursaspora, a legendarni košarkaš je sa parketa otišao na veoma emotivan način.

Ovaj 38-godišnjak je pred utakmicu protiv Ormanspora plakao kao malo dijete. Nije mu bilo jednostavno otići iz sporta nakon 21 godine profesionalne karijere u kojoj je uživao.

Emotivno je bilo i jučer u Bursasporu na posljednjem treningu ovog košarkaša. I tu je bilo suza, a saigrači su ga nagradili velikim aplauzom.

Oglasi

Arslan ima čime da se pohvali u bogatoj košarkaškoj karijeri. Osvojio je brojne trofeje, a najveći dio karijere proveo je u turskom velikanu Anadolu Efesu.

Za ovaj tim Arslan je igrao u periodu od 2000. do 2006., a zatim i od 2007. do 2011. godine, a nastupao je još za Olimpiju, Panionios, Galatasaray, Darussafaku, a posljednje dvije godine je član Bursaspora.

Veliki broj trofeja je Ender osvojio u karijeri. Šest puta je dizao trofej prvaka Turske, pet puta je osvojio Kup i tri puta Kup predsjednika.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bio je i redovan član reprezentacije Turske koja je na Svjetskom prvenstvu 2010. godine osvojila srebrenu medalju, što je najveći uspjeh turske reprezentativne košarke u historiji.

Ender Arslan je u svom posljednjem meču u karijeri ubacio 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi