Enes Kanter: Najviše me boli zbog turskih košarkaša u NBA koji ne žele razgovarati sa mnom

Smatra se neprijateljem Turske

Enes Kanter: Najviše me boli zbog turskih košarkaša u NBA koji ne žele razgovarati sa mnom

E. Škorić

Enes Kanter, centar Boston Celticsa, proglašen je neprijateljem Turske i turskog naroda od strane tamošnjeg predsjednika Erdogana.

Ranije je Kanter govorio da je turska vlada na čelu s Erdoganom osjednuta njime i da se ne osjeća bezbjedno, zbog čega je ranije izbjegavao putovati iz SAD-a u Evropu, konkretno London.

Kanter je poznat kao žestok kritičar predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, o kojem je rekao da je „Hitler ovog vijeka".

„Dobijam sve više prijetnji smrću, stotine u posljednjih nekoliko dana. Ali neću prestati da govorim šta mislim, želim da cijeli svijet zna šta se dešava u Turskoj", govorio je ranije košarkaš Bostona, a sada je priznao da zbog svega nema komunikaciju sa mnogim Turčinima.

"Najviše me bole turski igrači u NBA ligi. Ersan Ilyasova, Cedi Osman, Furkan Korkmaz... Kad god se sretnemo, ne žele sa mnom da razgovaraju, čak ni riječ da mi kažu", priznaje Kanter.

Top Komentari

muxx
Enes,kad si izdajnik. I treba!
13 3
Zenicanin
sta te briga za politikom bolan bolan
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti