ESPN lista najboljih NBA košarkaša: LBJ je ispred svih!
(Foto: EPA)

Nurkić je na listi

ESPN lista najboljih NBA košarkaša: LBJ je ispred svih!

M. Šljivak

Američki ESPN objavio je listu 100 najboljih NBA košarkaša pred početak nove sezone.

Očekivano, na prvom mjestu je novi košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James, kojeg je i Sports Illustrated nedavno postavio na mjesto broj jedan.

Iza Jamesa su također velika NBA imena. Drugo mjesto zauzeo je Stephen Curry, treće James Harden, a četvrti je grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo.

Tek peto mjesto zauzima zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant, a među 10 su još Anthony Davis (6.), Russell Westbrook (7.), Kawhi Leonard (8.), Joel Embiid (9.) i Damian Lillard (10.).

Bh. centar Jusuf Nurkić je 75. mjestu liste, a treba istaći da se srpski centar Nikola Jokić našao na sjajnom 12. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi