Rapsodija bh. juniorki na Eurobasketu: Bez poraza do nokaut faze
FOTO: FIBA

B divizija

Rapsodija bh. juniorki na Eurobasketu: Bez poraza do nokaut faze

Haris Zilić

Ženska juniorska U18 košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na fenomenalan način je okončala grupnu fazu na Eurobasketu B divizije koje se igra u Bugarskoj.

Naše djevojke su u utakmici za prvo mjesto u grupi B večeras deklasirale Irsku rezultatom 63:41.

Nakon prve četvrtine bilo je jasno da su naše djevojke večeras itekako raspoložene. Prvi period dobili smo sa 19:7.

Nakon toga potpuna kontrola utakmice sve do četvrte četvrtine kada ubacujemo u brzinu više i u jednom trenutku stižemo do 20 poena razlike.

Na kraju je rezultat glasio pomenutih 63:41 za izabranice Dragane Svitlice.

Našu reprezentaciju do trijumfa je predvodila sjajna Jana Guska sa double-double učinkom od 13 poena i 16 skokova. Odlična je bila i Anida Čaušević sa 13 poena, Amila Smajić je dodala 15 poena i 11 skokovai također upisala double-double učinak.

Oglasi

Kod selekcije Irske izdvojila se Emma Tolan sa 13 poena i šest skokova.

Tako su naše juniorke grupnu fazu završile sa tri trijumfa i to protiv selekcija Velike Britanije, Norveške i Irske.

Bh. juniorke u četvrtinu finala idu sa prvog mjesta u grupi, a u četvrtini finala ih očekuje duel protiv drugoplasirane selekcije iz grupe A, a to je Island koji je danas doživio blamažu jer je poražen od Hrvatske sa čak 106:39.

Prve tri reprezentacije sa Eurobasketa B divizije izborit će plasman u žensku juniorsku košarkašku elitu naredne godine, tačnije Eurobasket A divizije.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim, ima jos nade u zenskoj kosarci nakon Jones ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi