Trebao je biti derbi grupe, a Hrvatska je protivnicima priredila blamažu za pamćenje
FOTO: FIBA

Eurobasket B divizije i nevjerovatan rezultat

Trebao je biti derbi grupe, a Hrvatska je protivnicima priredila blamažu za pamćenje

Haris Zilić

U toku su omladinska košarkaška prvenstva kao što je i tradicija svako ljeto, a ova sedmica je rezervisana za U18 Eurobasket za košarkašice u A i B diviziji.

Za nas je zanimljiv Eurobasket B divizije gdje učestvuje i Bosna i Hercegovina.

Prvenstvo se igra u Bugarskoj, a završeni mečevi današnjeg programa ponudili su i jedan zanimljiv rezultat.

Košarkašice Hrvatske su u četvrtom kolu grupe A deklasirale Island se nevjerovatnih 39:106.

Mogao je i rezultat biti još veći da Hrvatice nisu upotrijebile kočnicu u posljednjem periodu koje su dobile sa "samo" 12:18.

Oglasi

Rezultat po četvrtina glasio je 10:27, 5:30, 12:31 i 12:18 u korist Hrvatske koja je na poluvremenu vodila sa pomalo nestvarnih 57:15.

Da stvar bude zanimljivija ovo je bio i derbi grupe A, a Hrvatska je današnjim trijumfom osigurala prvo mjesto u grupi pred nokaut fazu.

Hrvatsku je do trijumfa predvodila Zara Valčić sa 17 poena i šest skokova, 16 poena je ubacila Nina Novak. Kod Islanđanki raspoložena je bila Agnes Jonudottir sa deset poena i bila je jedina dvocifrena u svojoj reprezentaciji.

Hrvatska ima omjer 4-0, Island je na 3-1 i ove dvije selekcije idu u četvrtinu finala iz grupe A.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 19:30 igra protiv Irske za prvo mjesto u grupi B, a obje selekcije su kolo prije kraja osigurale plasman u četvrtinu finala.

Tri najbolje reprezentacija sa Eurobasketa B divizije naredne godine će igrati Eurobasket A divizije u konkurenciji U18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi