Musa dobar u porazu Reala, vrijedan trijumf Partizana
FOTO: EPA

Euroliga, 27. kolo

Musa dobar u porazu Reala, vrijedan trijumf Partizana

H. Zilić

Vraćaju se akcije u košarkaškoj Euroligi nakon reprezentativne pauze, a večeras su odigrana četiri duela 27. kola regularnog dijela i bilo je zanimljivih rezultata.

Panathinaikos je u Madridu savladao Real rezultatom 97:86 i tako Madriđanima nanio pet poraz u sezoni, ali ostao je Real lider sa omjerom 22-5.

Kod Reala je ponovo bio sjajan naš Džanan Musa koji je za 19 minuta na parketu ubacio 16 poena i dodao dva skoka, dok je Yabusele ubacio 18 poena.

Panatu je do trijumfa vodio nevjerovatni Lessort sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Nunn je dodao 17 poena, odličan je bio i Sloukas sa 16 ubačenih poena.

Partizan je ostvario veoma bitan trijumf u borbi za play-off, večeras su u Beogradu bili bolji od turskog Efesa rezultatom 100:90.

Beogradski tim je predvodio Avramović sa sjajnih 30 poena, LeDay je ubacio 21 poen i dodao osam skokova.

Oglasi

U redovima Efesa Clyburn je meč okončao sa 17 poena, Pleiss je ubacio 13 poena uz dva skoka i dvije asistencije.

Virtus je također upisao novi trijumf u Euroligi. U Bologni su večeras bili bolji od Valencije sa 87:74.

Kod Virtusa najbolji je bio Belinelli sa 16 poena, a u redovima Valencije Jones je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi je večeras bio najraspoloženiji. U Berlinu su deklasirali Albu sa 106:71 u utakmici koja je bila jednosmjerna ulica.

Kod Maccabija su svi bili raspucani, a izdvajamo Webba sa 17 poena, Baldwin je ubacio 16, a Nebo 15 poena. U redovima Albe jedini vrijedan spomena bio je Thiemann sa 14 poena i pet skokova.

Top Komentari

Ajax11
A nigdje objave da je Rijad Avdic potpisao u turskoj za jaku Darusanfaku …
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi