Novac čuda radi: Final Four u Dubaiju?

Čeka se konačna odluka Eurolige

Novac čuda radi: Final Four u Dubaiju?

Haris Zilić

Sport sve više pomjera granice.To se posebno odnosi na moderno vrijeme, gdje novac igra sve veću ulogu pa tako svjedočimo situacijama za koje bi ranije smatrali nezamislivim u svakom pogledu. Može li košarka i UAE? Izgleda da može i to već naredne godine. U najjačem klupskom takmičenju na Starom konitnentu.

O čemu je zapravo riječ?

Dubai se prijavio za domaćinstvo Final Foura Eurolige 2023. godine što je mnoge iznenadilo.

Kako kaže stara poslovica "para vrti gdje burgija neće", e upravo bi to mogli vidjeti u ovoj situaciji.

Kaunas je prvobitno trebao organizovati Final Four u dvorani Žalgirisa, međutim tamošnja vlas nije dala određenu podršku Kaunasu, pa Litvanci žele da odustanu od ogranizacije.

Euroliga mora krenuti u potragu za zamjenom, a pojavila se vijest da je Dubai spreman i da košarku promoviše u ovom dijelu svijetu.

Poznato je da imamo VN UAE Formule 1, imali smo i nekoliko utakmica fudbalskih velikana u Dubaiju, vrijeme je došlo za košarku. Final Four bi se igrao u Ccoa Cola Areni akapciteta 17.000 sjedećih mjesta.

Naravno, ne treba isticati da Dubai ima sve moguće uslove da učesnici imaju vrhunski smještaj, mjesto i vrijeme za treninge, ali šta sa navijačima. Koliko će biti izdvoljiv put u Dubai?

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rikovodstvo Eurolige nije se još zvnaični oglasilo povodom ove situacije, ali sigurno je da će biti dosta zanimljlivo, a eventualno domaćinstvo za Dubai moglo bi izazvati novi revolt u evropskoj košarci.

Poznat je sukob Eurolige i FIBA-a, zatim činjenica da je Euroliga zatvorenog tipa smao za one najbogatije klubove i u cijeloj toj priči Final Four u Dubaiju bi došao kao novi šlag na tortu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi