"Euroliga je koledž košarka sa  starijim košarkašima"
Zanimljiva izjava proslavljenog trenera Ricka Pitina

Proslavljeni trener o Euroligi

"Euroliga je koledž košarka sa starijim košarkašima"

E. Dindić

Panathinaikosov trener Rick Pitino okarakterizirao je Euroligu kao koledž košarku, gdje igraju košarkaši koji su stariji od prosječnog NCAA košarkaša. 

"Euroliga je koledž košarka sa starijim košarkašima.", rekao je Pitino te nastavio:

"Međutim u Europi se igraju strašne utakmice, navijači su nevjerovatni. Ljudi vrijedno rade čitavu sedmicu da bi došli na naše utakmice. Ovo nije kao kada Jack Nicholson dođe u prve redove na utakmicu Lakersa", završio je Pitino.

U domaćem  prvenstvu tim iz Atine je ubjedljivo na prvom mjestu, dok  u Euroligi plasirali su se u play-off  Eurolige gdje će ukrstiti koplja sa Realom iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi