Potvrđeno 18 timova koji igraju u Euroligi naredne sezone, napravljena je jedna velika promjena

Više nema dilema

Potvrđeno 18 timova koji igraju u Euroligi naredne sezone, napravljena je jedna velika promjena

Edmir Škorić

Euroliga je službeno objavila 18 ekipa koje će nastupati u nadolazećoj sezoni ovog košarkaškog takmičenja.

Jedina promjena je da Valencia Basket više neće biti dio Eurolige, idu u rang niže, a njihovo mjesto će preuzeti prvaci Eurokupa, košarkaši Parisa.

Na listi su: Panathinaikos, Real Madrid, Monaco, Barcelona, Olympiakos, Fenerbahče, Maccabi, Baskonia, Anadolu Efes, Virtus Bologna, Partizan, Armani Milano, Žalgiris Kaunas, Bayern, Crvena zvezda, ASVEL, ALBA Berlin, Paris.

Titulu najjačeg evropskog takmičenja brani Panathinaikos koji je slavio u finalu protiv Real Madrida. Grčkom timu to je bila sedma titula u historiji.

Drugu sezonu zaredom Euroliga je pristala izbjegavati preklapanja kalendara reprezentativnih i klupskih natjecanja u februaru.

Euroliga počinje 3. oktobra. Završnica se igra od 22. do 25. maja.

Oglasi

Što se Eurokupa tiče, igrat će:

7bet-Lietkabelis Panevezys, Aris Midea Thessaloniki, Bahcesehir College Istanbul, Besiktas Emlakjet Istanbul, Buducnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Dolomiti Energia Trento, Dreamland Gran Canaria, Hapoel Bank Yahav Jerusalem, Hapoel Shlomo Tel Aviv , JL Bourg-en-Bresse, Joventut Badalona, ​​Ratiopharm ULM, Trefl Sopot, Turk Telekom Ankara, U-BT Cluj-Napoca, Umana Reyer Venecija, Valencia Basket, Veolia Towers Hamburg, Wolves Twinsbet Vilnius.

Već je palo nekoliko velikih transfera. Vanja Marinković se vratio u Partizan, dok je Nick Calathes napustio Fenerbahče i prešao u Monaco.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iskusni Grk će pojačati tim Saše Obradovića, a upravo on je bio najzaslužniji za njihovu eliminaciju u četvrtfinalu Eurolige.

Ove sezone je u Euroligi u prosjeku imao 7,2 poena i 4,8 asistencija. U Euroligi je još ranije igrao za Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi