Euroliga smislila originalan plan za završetak takmičenja

Odlična ideja

Euroliga smislila originalan plan za završetak takmičenja

A. Čaušević

Ako je vjerovati španskom listu El Pais košarkaška sezona u Euroligi će biti završena na zaista originalan način. 

Plan čelnika Eurolige je da se završetak sezone, odnosno preostalih 78 utakmica odigra u jednom gradu. Jedini uslov je da taj grad ima dvije moderne arene.

Svi timovi bi dobili po dvije sedmice da obave mini pripreme uoči nastavka takmičenja, a sezona bi se završila za pet sedmica.

Trener, igrači i timsko osoblje bi setrebali javiti klubovima u najkraćem mogućem orku kako bi se prvo proveli 14 dana u samoizolaciji, a nakon toka započeli dvosedmičnu pripremu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

El Pais je kao gradove kandidate za organizaciju završetka sezone naveo Istanbul, Atinu i Moskvu.

Prestaje da se vidi da li će Euroliga uspjeti ubijediti klubova na ovakav završetak sezone s obzirom da se za sada na evropskom tlu ne nazire kraj pandemije koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi