Ewingu opljačkali kuću i uzeli medalje, ali on se brzo snašao i opet su u njegovom izlogu
Foto - EPA

Legendarni košarkaš vratio odličja

Ewingu opljačkali kuću i uzeli medalje, ali on se brzo snašao i opet su u njegovom izlogu

M. Šljivak

Legendarni košarkaš New York Knicksa Patrick Ewing u jednom je trenutku ostao bez svojih najvećih odličja u karijeri.

Posljednja velika zvijezda tima iz Velike jabuke opljačkan je i iz kuće su mu odnijete medalje koje je s reprezentacijom SAD-a osvojio, kao i NCAA prsten.

Međutim, uspio je sve da vrati što je otkrio u razgovoru za The Dan Patrick Showu.

"Kuća u New Yorku mi je opljačkana i medalje su mi ukradene. Ostao sam bez medalja s Olimpijskih igara iz 1984. i 1992. godine. Pozvao sam Jerryja Colangela i on mi je omogućio da dobijem nove. Sjajan je momak i pobrnuo se za mene", rekao je Ewing.

Ostao je Ewing i bez još jednog odličja...

"Uzeli su i NCAA prsten kojeg sam osvojio s Georgetownom. Neko ga je potom pokušao prodati na eBayju i uspio sam ga vratiti", lekao je legendarni centar.

Ewing je trenutno trener Hoyasa, a tokom karijere vodio je Knicske do dva NBA finala (1994 i 1999), ali nije uspio da dođe do NBA prstena.

Karijeru je završio s prosjekom od 21 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi