Fantastična partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Sacramenta

Odigrao odličan meč

Fantastična partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Sacramenta

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su sinoć na svom parketu ekipu Sacramento Kingsa sa 103:88.

Portland je odigrao odličnu utakmicu i uspio je da dođe do 15. pobjede u ovoj sezoni. Domaći su vodili od početka utakmice, te nisu ispuštali prednost i zasluženo su slavili.

Nakon prve dionice Portland je vodio sa 27:21, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 53:40 za domaći tim.

U drugom poluvremenu Sacramento je igrao nešto bolje, ali to nije bilo dovoljno da se rezultatski vrate u meč. Na kraju Portland je uspio da sačuva svoju prednost i na kraju je slavio s rezultatom 103:88.

Portland je do pobjede vodio Simons koji je bio najefikasniji igrač na meču sa 31 poenom, te je dodao još šest asistencija i tri skokova.

Odličnu utakmicu odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je bio na korak od triple-double učinka. Nurkić je uspio da ubaci 16 poena, te je još upisao 16 skokova i devet asistencija.

Što se tiče ekipe Sacramenta najbolji je bio Hailburton sa 17 poena, devet asistencija i jednim skokom.

Sjajnu utakmicu sinoć je odigrao i Luka Dončić u pobjedi Dallasa protiv Chicaga sa 113:99. Slovenac je u ovom meču bio najefikasniji sa 22 poena, te je dodao još 14 asistencija i 14 skokova.

Denver Nuggetsi su u gostima pobijedili Oklahomu City Thunder sa 99:95, a do pobjede ih je vodio Nikola Jokić sa 22 poena, 18 skokova i šest asistencija.

Top Komentari

Shaba
Koliko sam ponosan sto imamo nase ljude s ovakvim karijerama, vrhunski sportisti,jos bolji ljudi.Puno srce kad vidim da je neko nas uspio. Dzeko, Nurkic, Pudar, Emkic i mnogi drugi. Imamo mi dosta uspjesnih ljudi, samo ih ne cjenimo dovoljno radi nasih bolesti (ljubomora,zavist, lazi,potvore, ogovaranja i slicno)koje nam razaraju sve imalo pozitivno. Zelim svima da budu uspjesni u svakom aspektu zivota.
8 0
celikze
Bravo Juka
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi