Fantastični Jusuf Nurkić razbio Brooklyn Netse
Ako se po jutru dan poznaje, Jusuf Nurkić će imati izuzetan drugi dio sezone u NBA ligi. Protiv Netse ja bio jednostavno nezaustavljiv (Foto: Twitter)

Bh. centar vodio Portland do pobjede

Fantastični Jusuf Nurkić razbio Brooklyn Netse

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi savladali su kao gosti u Barclays Centru ekipu Brooklyn Netsa rezultatom 113:99.

Najzaslužniji za 35. ovosezonsku pobjedu tima iz Oregona je bh. centar Jusuf Nurkić, koji je odigrao zaista fantastičnu utakmicu.

Domaći sastav je bolje ušao u utakmicu, ali srećom po Trail Blazerse Nurkić je bio taj koji ih je održavao u igri i spriječio je veću prednost Netsa u otvaranju utakmice.

Netsi su konstantno vodili u prvom poluvremenu. Istina Portland je imao plus dva nakon prvog perioda (21:23), ali su u drugoj četvrtini konstantno stizali prednost, da bi se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 50:50.

U nastavku meča Portland preuzima kontrolu nad utakmicom. Jusuf Nurkić je pod košem bio nezaustavljiv za igrače Netsa, a nakon tri četvrtine ovog duela Trail Blazersi imaju odličnih plus 12, 72:84.

Kao i uvijek, gostujući sastav je na trenutak uspio da zakomplikuje meč. Netsi su u jednom trenu došli na samo minus jedan (89:90), ali to je bilo sve što su napravili danas i nije bilo nikakvog ludog preokreta.

Gosti iz Portlanda su na kraju ipak lagano završili ovaj meč, te su došli do pobjede, ukupno 35. u sezoni.

Jusuf Nurkić je za protivnike bio nezaustavljiv. Meč je završio sa double-double učinkom od 27 poena (10-15fg), 12 skokova i tri blokade.

Izuzetno dobar prvi nastup za Trail Blazerse imao je turski centar Enes Kanter. On je sa klupe kao zamjena za Nurkića ubacio 18 poena za 20 minuta uz samo jedan promašaj iz igre (8-9).

CJ McCollum je ubacio 21 poen (9-19), dok je lošu šutersku noć imao Damien Lillard sa 13 poena (5-21).

Kod Netsa najefikasniji košarkaš bio je Allen Crabbe sa 17 poena, a Ed Davis je dodao 15.

Top Komentari

gumenakita
Napokon Portland postaje ozbiljna ekipa,Kanter je sigurno veliko pojacanje,super.
0 0
Zoilomas
Covjek razvaljuje cijelu ligu a Enes Kanter zaradzuje vise od njega. Sramota za NBA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi