“Farmaceuti” u Zagrebu

Regionalna NLB liga, 14. kolo

“Farmaceuti” u Zagrebu

U sjeni susreta Bosna ASA - Helios Domžale koji je najzanimljiviji našoj javnosti igraju se i ostali mečevi 14. kola NLB lige.

Derbi će u Zagrebu odigrati Cibona i Hemofarm STADA koji se nalaze u vrhu tabele i bore se za Final-Four. Domaćin je favorit, igra bolje nego u prvom dijelu sezone kada je poražen u Vršcu i svaki drugačiji ishod bio bi veliko iznenađenje.

Probuđena Vojvodina želi nastaviti pobjedonosni niz pa je mnogo bliža trijumfu od Zagreba.
Vodeći Partizan ne bi trebao imati mnogo problema sa Krkom iz Novog Mesta, dok će nešto teži zadatak imati Crvena zvezda u duelu sa FMP-om.

Parovi
Bosna ASA BHT - Helios (18), Cibona - Hemofarm STADA (18), Vojvodina Srbijagas - Zagreb CO (18.30), Split CO - Zadar (19), Crvena zvezda - FMP (19), Krka - Partizan (20), Union Olimpija - Budućnost m:tel (20).

Poredak
Partizan 12-1, Hemofarm STADA 11-2, Crvena zvezda 11-2, Cibona 9-4, Zadar, 8-5, Budućnost m:tel 8-5, Union Olimpija 5-8, FMP 5-8, Bosna ASA BHT 5-8, Split CO 5-8, Krka 4-9, Helios Domžale 3-10,  Vojvodina Srbijagas 3-10, Zagreb 2-11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.