Feđa Čukle trenira sa prvim timom Fenerbahčea

Mladi košarkaš Igman Burcha

Feđa Čukle trenira sa prvim timom Fenerbahčea

S. Bošković

Košarkaški Fenerbahčea počeli su pripreme za novu sezonu.

U redovima turskog tima na trening kampu se našao i mladi bh. košarkaš Feđa Čukle koji će trenirati sa prvom timom turskog velikana i probat će se dokazati treneru Željki Obradović.

Pored Čukle, na trening kamp Fenera stigli su i drugi igrači poput Ivana Buve, Vladimira Štimca, Carla Engstroma, Milana Ačimovića, Buraka Eslika i Oguza Savasa.

Također, na početku priprema našli su se i standardni košarkaši Fenerbahčea koji neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu. Među njima se ističu Bobby Dixon, Joffrey Lauvergne, Nikola Kalinić, Jan Vesely i Derrick Williams.

Feđa Čukle je 17-godišnji košarkaš koji igra na poziciji point guarda, te je porijeklom iz Konjica, gdje je i počeo košarkašku karijeru. Nakon toga po preporuci bivšeg trenera Igman Burcha dolazi u ovaj klub, gdje je nastupao za omladinske kategorije, te je igrao za mlađe selekcija bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Nakon dobrih igara na Šestoaprilskom turniru u svoju bilježnicu upisao ga je košarkaški stručnjak Oliver Stanković koji ga je i odveo u Fenerbahče gdje trenira sa prvim timom ovog kluba pod palicom najboljeg evropskog trenera Željka Obradovića.


Top Komentari

DamirT
I on ce bit Turcin uskoro ko Biberoglu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi