Feldeine donio prednost Zvezdi u finalu

Prvenstvo Srbije

Feldeine donio prednost Zvezdi u finalu

Velika drama odigrala se večeras u beogradskoj dvorani Pionir. Prva utakmica finala košarkaške Superlige Srbije odlučena je u zadnjim sekundama, a više sreće i spretnosti imali su košarkaši Crvene Zvezde koji su na jedvite jade savladali FMP sa 84:83. 

Junak za Zvezdu bio je James Feldeine koji je na 12 sekundi do kraja utakmice pogodio trojku i odlučio pobjednika.

Stefan Pot, koji je prije Feldeinove trojke svojim ubačajem izvan linije 6.75m.donio prednost FMP-u je za milimetar ostao prekratak na polaganju za pobjedu.

Inače, protiv sjajnog FMP-a večeras su domaćine u igri držali Taylor Rochestie s 22, te Alen Omić s 21 košem. Junak Feldeine dodao je 12.

Goste su predvodili odlični Nenadić i Jeremić sa 19, odnosno 18 ubačaja. Tragičar Stefan Pot zabio je 12, a Michael Ojo 11 poena.

Inače, ovu sjajnu utakmicu obilježio je i veliki broj promašenih slobodnih bacanja na obje strane.

Crvena Zvezda - FMP 84:83 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi