Fener bolji od evropskog prvaka, CSKA dobio ruski derbi

Sjajna košarka na evropskim parketima

Fener bolji od evropskog prvaka, CSKA dobio ruski derbi

Večeras su odigrana dva odlična meča u okviru osmog kola košarkaške Eurolige. Pobjede su upisali CSKA Moskva i Fenerbahče. 

U derbiju osmog kola Eurolige Fenerbahče je na domaćem parketu slavio protiv evropskog prvaka Olympiacosa sa 78:74. Utakmica je cijelim svojim tokom bila potpuno izjednačena, a nakon ove utakmice oba tima su izjednačena na tabeli sa po četiri pobjede i poraza. 

Linas Kleiza je sa 21 poenom i 8 skokova predvodio turski klub do pobjede, Bo McCalebb je ubacio 20, dok su kod gostiju Kostas Sloukas i Stratos Perperoglou postigli po 17 poena. 

CSKA je u ruskom derbiju u odličnom meču slavio pobjedu protiv Lokomotiv Kubana sa 94:93. CSKA je u prvom poluvremenu bio bolji tim, konstantno je vodio, a na veliki odmor je otišao sa prednošću od osam poena (48:40).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U nastavku meča su gosti igrali nešto bolje, kontrolislai su meč, a u posljednjih deset minuta se ušlo sa izjednačenim rezultatom 68:68. CSKA je u odlučujućih deset minuta ipak bio za nijansu bolji tim i uspio je upisati novu pobjedu. 

Najzaslužniji za pobjedu moskovskog kluba bio je srbijanski playmaker Miloš Teodosić sa 25 poena (6/8 za tri poena), Vladimir Micov je dodao 15, dok su Derrick Brown sa 23 i Krunoslav Simon sa 18 poena bili najbolji kod Lokomotiva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.